NIEUWS

NK darts NDB

Afgelopen zondag was de laatste ranking van dit seizoen, en tevens het NK.
Aan het einde van de dus dus 9 Nederlandse kampioenen en rankingkampioenen.
Bij de meisjes haalde dit keer alleen Diedy Vis de winnaarsronde.
In de rankingstand is er een 2de plaats voor Daphne Camijn en een 4de plaats voor Danila Kroegler.
Bij de aspiranten werd Dani Heskes 2de in de verliezersrond en Daan van der Stelt, Keano van Deventer en Mike den Heijer 9de in de winnaarsronde. Shivam Gogar haalde een derde plaats.

Door deze resultaten eindigt Keano 3de in de eindranking, en Shivam 4de.
Bij de junioren werd Quinten verslagen bij de laatste 32, en Quincy van Dijk bij de laatste 16. Joshua Adriaanse werd 5de. De overige junioren kwamen hun poule niet door. De beste DSWN-er in de juniorenranking is Joshua met een 8ste plaats.

Bij de heren B stond Wesley Mol voor het NK al ruim aan kop in de ranking, dus het moest wel heel gek lopen wilde hij geen rankingkampioen worden. Maar hij ging er natuurlijk voor om ook Nederlands kampioen te worden.  Hij haalde de finale, maar ging daar helaas nipt ten onder, dus wel een knappe 2de plaats en rankingkampioen, maar helaas geen Nederlands kampioen.

Danny van der Veen, Jordy Triemstra en Tonny Wigbers verloren bij de laatste 32, en de overige spelers lagen er al in de eerste of 2de ronde uit.
Bij de dames dit keer maar 3 DSWN-dames.
Layla strandde bij de laatste 32, en Astrid bij de laatste 16.
Priscilla verloor de halve finale, dus een 3de plaats op het NK, en ook een mooie 3de plaats in de eindranking.
Bij de heren A verloren Jordy Jozee, Patrick Dekker en Marvin van Velzen bij de laatste 16. Angelo van Deventer haalde een mooie 3de plaats. Dit resulteert in een 7de plaats voor Keanu in de eindranking, en een 10de plaats voor Marvin.

Bij de specials had Lia het moeilijk in de poule dit keer. Helaas haalde ze de winnaarsronde niet. In de rankingstand wel een goede 11de plaats.
Bij de paradarters staand verloor Dennis Hillebrand beide wedstrijden in de poule nipt. Jammer, maar toch nog netjes 6de in de ranking.
Bij de paradart rolstoelers 3 afgevaardigden. Kees Keus haalde dit keer een 5de plaats.
De finale ging tussen 2 Hagenezen, te weten Michel van den Hengel en Arie van der Rassel.
Deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door Michel, die zowel Nederlands kampioen als rankingkampioen werd. Maar wat zijn we trots op Arie, als we weten waar hij vandaan komt. Wat een knokker.
       
Michel heeft zich geplaatst voor de selectie, en Arie en Kees kunnen nog proberen zich hierbij te voegen door een selectietoernooi.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button