NIEUWS

Marvin van Velzen plaatst zich voor Nederlandse selectie

Onze eigen Marvin van Velzen heeft zich gisteren via de kwalificatie geplaatst voor het Nederlands heren team. Van harte gefeliciteerd Marvin, weer zo’n topprestatie.

Ook Keanu van Velzen en Angelo van Deventer presteerde goed, zij wisten beide de kwartfinale te bereiken, maar verloren van respectievelijk Sietse Lap en Loek van den Berg.

Hierbij een stukje verslag van de Nederlandse Darts Bond 

De eerste finalist bij de heren kwam uit een spannende en uitmuntende kwartfinale tussen Marvin van Velzen en Jamai van den Herik. Beide spelers speelden de gehele partij ruim 100 gemiddeld en Jamai was zelf onderweg naar een 9-darter. Toch kon hij niet voorkomen dat Marvin 5 maal zijn eigen leg wist te winnen en zo de 5-4 winst greep. In de halve finale tegen Jarno Bottenberg vloog Marvin uit de startblokken met o.a. een prachtige 132 finish en wederom een uitstekend gemiddelde pakte hij een 4-0 voorsprong. Jarno vocht echter terug tot 4-2, maar ook hij kon Marvin vandaag niet van de (5-2) overwinning afhouden. De andere finalist bij de heren Sietse Lap kende ook een uitstekende dag. In de kwartfinale won hij met 5-3 van Keanu van Velzen en in de halve finale was Sietse met 5-1 duidelijk een maatje te groot voor Loek van den Berg. Een spannende finale werd dan ook verwacht tussen Marvin en Sietse. Marvin van Velzen vloog echter uit de startblokken en pakte een 4-1 voorsprong. Sietse Lap vocht zich echter knap terug in de wedstrijd tot 4-4. Na een gemiste 114 finish van Sietse in de negende leg plaatse Marvin van Velzen met een knappe 68 finish de break om de overwinning vervolgens in zijn eigen leg veilig te stellen.

Related Articles

Back to top button